STÄNG
STÄNG

Sabina Ddumba

Måndag 24 februari 2018

Tonhallen, Sundsvall

Dörrarna öppnar 20:00

Nyligen presenterade Höga Kusten Nöje sin nya livesatsning i Sundsvall, där man vill satsa på att få staden att återigen bli ett naturligt turnéstopp för stora artister. Där man bland annat redan presenterat Oskar Linnros den 11 november på Tonhallen och Tjuvjakt på Aveny den 18 november.

Nu är det dags att presentera nästa stora konsert. Vi välkomnar ingen mindre än Så Mycket Bättre aktuella Sabina Ddumba till Sundsvall och Tonhallen den 24 februari 2018. På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor, och världen ligger alltjämnt för hennes fötter. I höst syns hon i Så Mycket Bättre och i vår åker hon på Sverigeturné.

För Sabina Ddumba är just spelningarna otroligt viktiga och hennes förmåga att återupptäcka och utforska sina egna låtar och känslor på scen gör henne unik. Hon berör sin publik på ett osedvanligt sätt, likt väldigt få andra artister. Hon har också – i en tid då allt fler väljer att turnera med endast dj – valt att ta med ett stort band, där traditionell sättning kompletteras av en körsektion och blås.

– Jag går alltid in med 150 %, för det måste vara på riktigt. Det händer att jag gråter när jag gör ”Scarred For Life” och att jag på riktigt blir arg på min mamma under ”Homeward Bound”. Jag kände så mycket när jag skrev de låtarna, och på scen hittar jag tillbaka till de känslorna. Där får jag utlopp för sådant jag vanligtvis inte tillåter mig själv att känna, säger Sabina Ddumba.

Under sommaren har Sabina Ddumba också spelat in den kommande säsongen av Så Mycket Bättre – en upplevelse som hon beskriver som “sjukt kul och sjukt läskigt”. I framtiden står dock en längre resa på schemat. Hon har tidigare jobbat med flertalet internationella låtskrivare, bland annat LunchMoney (Nicki Minaj), Wolf Cousins (Ariana Grande, Taylor Swift) och Nick Ruth (Wiz Kalifa, Zara Larsson), och snart tar hon nästa steg mot världsdominans. Sabina Ddumba är numera signad till Warner Bros i USA. – Det är så fett att det finns folk där borta som är intresserade och taggade på att jobba med mig. Det behöver inte vara någon arenaturné eller nått, sätt mig på en klubb, säger Sabina Ddumba.

– Vi på Höga Kusten Nöje är väldigt glada att kunna välkomna tillbaka Sabina Ddumba till Sundsvall. Det är en efterlängtad spelning och hon är verkligen en av landets skickligaste sångerskor som kommer bjuda på en mäktig konsert med fullband. På lördag börjar Så Mycket Bättre och vi håller självklart våra tummar för henne, säger Dino Vulic, Höga Kusten Nöje.